Krachtige start in leiderschap

Leadership Essentials is een voorbeeld van een leertraject dat als doel heeft om leidinggevenden in het eerste jaar in hun rol bij de organisatie, goed in het zadel te zetten. Het leertraject start met een inspirerende 2-daagse bijeenkomst met andere nieuwe leidinggevenden. In deze 2 dagen worden de Leiderschapswaarden van de organisatie verkend en gekoppeld aan eigen waarden, aan gedrag en aan managementprocessen van de organisatie. Gedurende het eerste jaar, telkens op het moment dat deze vaardigheden toegepast moeten worden, worden workshops van 2 uur aangeboden over de diverse managementprocessen. De workshops gaan over: de Performance gesprekken, de Engagement actieplannen, de Code of Conduct in de praktijk of het ontdekken van leermogelijkheden in het team. Er is een portal 24/7 beschikbaar waar leidinggevenden per managementproces alle detailinfo kunnen vinden die ze nodig hebben. Intervisie gedurende het jaar maakt dit leertraject tot een geheel.

Leiderschap verder ontwikkelen

Dit leertraject is een voorbeeld van hoe leidinggevenden zich in de eerste 2 jaar bij deze organisatie kunnen ontwikkelen. Het leertraject bestaat uit het hierboven omschreven leertraject Leadership Essentials, gevolgd door 3 krachtige leiderschapstrainingen: Crucial Conversations, Crucial Accountability en Situational Leadership Experience. Er worden tevens suggesties gedaan voor online tutorials, projecten en workshops.

Teamontwikkeling - High Performance

Dit verandertraject is een voorbeeld van hoe teams hun prestaties kunnen maximaliseren, en voortdurend kunnen blijven verbeteren. Het initiele traject heeft een doorlooptijd van 1 jaar. Gedurende dit jaar komen teams 3 keer bij elkaar voor een 2-daagse sessie. De thema's zijn: 'waar staan wij voor als team, met commitment van iedereen en een fundament om elkaar accountable te houden', 'waar staan we nu, waar moeten we naartoe en hoe werkt dat 'accountable houden' in de praktijk?', en tot slot: 'hoe beinvloeden we onze teams en collega's en hoe verbeteren we onszelf continu'. Tussendoor worden de teams gecoacht.